Alueen aktiviteet

Aktiviteetit, vapaa-aika ja tapahtumat Etelä-Pohjanmaalla

Lapualla ja sen lähiympäristössä on helppo viihtyä, kaupungin matkailuesitteistä löydät lisätietoja.

Simpsiön hiihtokeskus tarjoaa vauhdikkaita laskettelurinteitä. Huoneistohotellistamme pääsee laskemaan suoraan sen rinteisiin.

Virkistysuimala Sateenkaaressa rentoudut tai nostat hien pintaan vesiurheillessa ja kesällä voit pulikoida myös paikallisessa maauimalassa.

Lapuanjoen rannalla sijaitsee kulttuurikeskus Vanha Paukku vanhoine teollisuusmiljöineen. Sieltä löydät mm. kirjaston, elokuvateatterin, teatterin, museoita sekä tehtaanmyymälöitä, mm. Lapuan Kankurit

Lapuanjoen rannalta pääset kesäisin jokilaiva m/s Koivunlehden opastetulle risteilylle.

Perinnepuistossa voit ihailla vanhojen pihapiirien kasvilajeja.

Muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä ovat esim. C.L. Engelin suunnittelema ja vuonna 1827 rakennettu tuomiokirkko, 1920-luvulla rakennettu kaupungintalo, Körttimuseo ja Jokilaakson matkailupuutarha.

Lapualla on lisäksi tarjolla kesäteatteria, upea tanssilava, islanninhevostalli, ravirata, jääkiekkohalli, elämyspalveluita ryhmille sekä keilahalli.

Ympärivuotisia suurtapahtumia Lapualla ovat mm. Lapuan markkinat toukokuussa, Lapuan Päivät heinäkuussa, Vanhan Paukun Festivaali elokuussa ja joulunavausmessut. Tuomiokirkossa järjestetään joka toisen vuoden syyskuussa Lapuan Urkufestivaali.

Kohtuullisen ajomatkan päässä Lapualta löytyy elämyspuisto Power Park, Keskisen kyläkauppa ja Ähtärin eläinpuisto.

Tervetuloa viihtymään luoksemme – aktiivi- tai lepolomalle valintasi mukaan!